Изслушването бе заради казуса, възникнал в края на януари и последвало писмо

...
Изслушването бе заради казуса, възникнал в края на януари и последвало писмо
Коментари Харесай

Агенция Медицински надзор проверява болница Лозенец

Изслушването бе поради проблема, възникнал в края на януари и последвало писмо до комисията, изпратено от работещи в клиниката по кардиология. В писмото се показва, че доцент Хазърбасанов е заменен от поста " шеф на клиника " до момента в който е бил в отпуск по болест, и се твърди, че промяната е поради подадени от него сигнали за злоупотреби.

На 30 януари доц. Добри Хазърбасанов разгласи, че той и лекари от отделението му са изпратили сигнал до министъра на опазването на здравето и отрасловата парламентарна комисия за отчитане на клинична пътека №20, без в реалност да е осъществена намеса на 58 пациенти. Така лечебното заведение е получило над 300 000 лв.. Сигналът е подаден през октомври 2023 година и последвалата инспекция е открила, че изнесените данни дават отговор на истината.

От болница " Лозенец " пък настояват, че единствените нарушавания са административни неточности.

След инспекцията от ИАМН министърът на опазването на здравето ще вземе решение, бъдете сигурни, че ще има решение по проблема, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Петко Стефановски и уточни, че звено " Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването също е направило инспекция в " Лозенец ".

Сега сме страна по дело в административния съд, сподели шефът на НЗОК Станимир Михайлов. По думите му в НЗОК са получили сигнал и след инспекция са установили " неправилни неща ". Съдът ще дефинира дали е по този начин или не, само че има неспазване на условия на клинична пътека и като институция, която би трябвало да пази средствата на здравноосигурените лица, разчитаме на сигнали, с цел да можем да подобрим контролните си функционалности и резултатите от тях, добави Михайлов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР